Skip to main content

Zonwering: de onmisbare oplossing voor wie thuis werkt

Zonwering: de onmisbare oplossing voor wie thuis werkt

Voor velen is het tegenwoordig gemeengoed, thuiswerken. Of het nu de hele week is of een aantal dagen. Zorg dus voor een comfortabele werkplek. Het zorgt voor meer werkplezier, een hogere productiviteit en uiteindelijk meer voldoening. En uiteraard kan ook privacy een belangrijke reden zijn voor zonwering.

Verhoogde productiviteit en welzijn

Hoe fijn is het wanneer zonlicht op een natuurlijke manier naar binnen schijnt? Wanneer u de zonwering gebruikt in de lente of zomermaanden, zorgt dat voor een aantal voordelen: De hitte neemt af, er is geen verblinding van zon en de privacy blijft gewaarborgd.

Ongemerkt zijn dit stressfactoren, waardoor u minder goed kunt werken. Zorgt u voor een goed gereguleerde werkomgeving? Dan stijgt ongetwijfeld het welzijn en tevredenheid. 

Energiebesparing

Minder geld kwijt zijn aan energiekosten door gebruik van zonwering? Dat is vaak niet direct waaraan wordt gedacht, maar wat wel zo is. Met het gebruik van een zonwering, komt minder zon binnen, waardoor het koeler is in uw woning.

Dit betekent dat u minder hoeft te koelen met bijvoorbeeld een airconditioning. Hierdoor gaat het stroomverbruik omlaag en vermindert u de ecologische voetafdruk. En het scheelt natuurlijk in uw portemonnee. 

Bescherming tegen verblinding

Werkt u thuis met een laptop of computer? Dan kunt u last hebben van schittering op uw beeldscherm. Dit kan zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn bij langdurige blootstelling. Dit is vaak iets waar we niet direct bij stilstaan. 

Wanneer u gebruikmaakt van de zonwering, zorgt u ervoor dat de schittering van zonlicht afneemt. Hierdoor werkt u met een veel rustgevendere lichtinval. Daardoor zal uw productiviteit en concentratie toenemen. Mooi meegenomen, toch?

Privacy en concentratie

Een telefoon die trilt of een pushbericht van uw mailprogramma? Dit zijn zomaar twee voorbeelden waardoor u wordt afgeleid en de concentratie weg is. Nog een afleiding is het naar buiten staren wanneer iemand langsloopt, of u de buurman ziet wegrijden met z’n auto.

Door het gebruik van zonwering, zorgt u dat dit soort externe afleidingen minder worden. U creëert rust en privacy.

Wilt u eens de mogelijkheden voor een zonwering bekijken? 
Kom langs in onze showroom en laat u informeren hoe we uw thuiswerkplek comfortabel kunnen maken.
De koffie staat voor u klaar.