Skip to main content

Welke kleur screen past bij uw woning?

Welke kleur screen past bij uw woning?

Screens aankopen en vervolgens bepalen welke kleur passend is? Dat is nog niet zo eenvoudig. Ons referentiekader is vaak de buren of vrienden die screens hebben. Alleen is dat ook de kleur die u mooi vindt? Uiteindelijk is persoonlijke smaak het belangrijkste en uiteraard dat het aansluit bij uw woning. 

In dit blog geven we meer uitleg over welke mogelijkheden op kleurgebied er zijn. Van de standaard neutrale kleuren tot aan uitdagende tinten.

Neutrale kleuren screens

Twijfelt u over welke kleur passend is bij uw woning? Dan is het antwoord: met neutrale kleuren zit u altijd goed. Kleuren als antraciet en crème zijn populaire en gangbare kleuren. Dit komt omdat ze goed passen bij een tijdloze woningstijl.

Het zorgt bovendien voor een schone uitstraling. Wat misschien niet iedereen weet, lichte tinten weerkaatsen meer zonlicht en warmte. Hierdoor reguleren ze ook nog eens de temperatuur in huis.

Lichte of donkere tinten

Het nadeel van lichte tinten is dat het doorzicht van binnen naar buiten, door de weerkaatsing van het licht, als minder prettig wordt ervaren. Hierdoor wordt er ook regelmatig voor een donkere kleur als antraciet gekozen. Een donkere kleur weerkaatst van zichzelf minder, waardoor het doorzicht naar buiten prettiger is. Het effect van de screen komt hierdoor uitstekend tot zijn recht.

Aarde kleuren screens

In huis geven we het interieur vaak een kleur. Zeker als contrast tegen de witte muren. Waarom zou dit niet kunnen voor uw woning? Wanneer u toch screens overweegt, denk dan eens aan aarde kleuren.

Aarde kleuren zoals bruin en taupe geven de woning een warme uitstraling. Ze passen uitstekend bij een rustieke en natuurlijke omgeving. Bijkomend voordeel: ze verzachten de zonnestralen, maar behouden een aangename sfeer.

Contrast kleuren screens

Wilt u iets uitdagenders voor uw woning dan de standaard kleuren? Dan is ook dat mogelijk. Genoeg voorbeelden van woningbezitters die hebben gekozen voor een contrasterende kleur op de gevel. Uw woning wint in dit geval aan uitstraling. 

Wat we verstaan onder uitdagende kleuren? Dat zijn kleurrijke tinten zoals oranje, donkerblauw en geel. Hierdoor voegt u visuele accenten toe aan uw woning.

Gedempte kleuren screens

Kleuren zeggen vaak veel over jou als persoon. Bent u van nature wat meer ingetogen, dan passen gedempte kleuren waarschijnlijk beter. Een fijne bijkomstigheid, ook dit geeft een prachtige uitstraling aan uw woning. Gedempte kleuren zijn onder andere de zandtinten en bronstinten.

Is het kiezen van de juiste kleur voor uw screens lastig? Kom dan eens langs bij onze showroom. We geven u onder het genot van een kop koffie graag advies.