Skip to main content

Rolluiken: het meest onderschatte element van een woning

Rolluiken: het meest onderschatte element van een woning

Sommige dingen vallen pas op als ze er niet meer zijn. Dit geldt ook zeker voor rolluiken. Deze oplossing in zonwering bezit vele kwaliteiten waar op voorhand niet direct aan wordt gedacht.

Rolluiken bieden een scala aan voordelen: van bescherming tegen zonlicht tot aan bescherming van uw woning. Lees in dit blog de 5 voordelen.

Rolluiken beschermen tegen zonlicht 

Werkt u regelmatig thuis met de laptop voor uw administratie, om iets te bestellen of werk? Dan is het vervelend wanneer het zonlicht op uw scherm schittert. Een rolluik is dan een praktische oplossing om dit te verminderen. En u hoeft er niet eens voor in het donker te zitten, de stand van het rolluik regelt u uiteindelijk zelf.

Wilt u wel volledige duisternis hebben? Dan doet u de rolluiken naar beneden. Ideaal om een donkere slaapkamer te creëren. En dat bevordert weer een uitstekende nachtrust.

Met rolluiken reguleert u de temperatuur

De zomers worden steeds heter en zonniger. Waarom zou u dan kiezen voor een rolluik? Omdat een rolluik de zon buiten houdt en zorgt voor een aangename temperatuur binnen.

En in de winter? Dan is dit precies andersom. Door de rolluiken omlaag te doen houdt u de warmte binnen. Hierdoor hoeft u minder te stoken, wat weer goed is voor uw energierekening.

Rolluiken bieden veiligheid

Wat het voordeel van rolluiken is ten opzichte van andere zonweringen? Het zorgt naast comfort ook voor een veiliger huis. Wellicht niet bij stilgestaan, maar met rolluiken zet u het huis “op slot”

Het zorgt voor een fysieke barrière voor inbrekers. Het maakt het moeilijker om toegang te krijgen tot uw huis. De kans op inbraak neemt daardoor af, en dat geeft weer een prettig en veilig gevoel.

Rolluiken zorgen voor privacy

Wij Nederlanders zijn sociaal, maar ook erg gesteld op onze privacy. Zijn we thuis, dan willen we vaak ook op onszelf zijn. Zonder inkijk van buitenaf. Een mogelijkheid om meer privacy te krijgen is het omlaag doen van de rolluik.

Als het rolluik dicht is, dan kan een voorbijganger de woon- of slaapkamer niet meer inkijken. Zeker wanneer de stoep vlak langs uw huis loopt kan dit als prettig ervaren worden. 

Rolluiken beschermen tegen weersinvloeden

Het (zon)licht, warmte of kou buiten houden zijn de voornaamste kenmerken van rolluiken. Toch hebben ze nog een andere belangrijke functie bij minder weer. Ze beschermen het huis wanneer het regent, waait of hagelt. 

Met een rolluik houdt u ook de tocht buiten. Tot slot zorgen ze ook dat er geen beschadigingen optreden bij het glas. Kortom: voordelen genoeg met rolluiken.