Skip to main content

Dit zijn de verschillende soorten knikarmschermen

Dit zijn de verschillende soorten knikarmschermen

De zonnige maanden staan voor de deur, dus dat betekent heerlijk behaaglijk in de tuin zitten met familie of vrienden. Maar de zon kan ook zorgen voor ongemakken, zoals hitte in huis of op het terras. De juiste zonwering is in veel gevallen de oplossing, denk bijvoorbeeld aan een knikarmscherm.

Knikarmschermen zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. In dit blog beschrijven we de verschillende type knikarmschermen met enkele eigenschappen. 

Standaard knikarmscherm

Zoekt u een knikarmscherm dat eenvoudig in gebruik is? Dan heeft u met een standaard knikarmscherm het meest gangbare model. Met twee opvouwbare armen die horizontaal uitstrekken vanaf de muur, wordt de kracht over twee punten verdeeld. Bovendien is het uitvalprofiel bevestigd aan het doek dat dit ondersteunt. De schermen rolt u met één druk op de knop eenvoudig uit, zodat u beschut geniet van het mooie weer.


Draagbuis knikarmscherm

Met de draagbuis knikarmscherm is het vooral de constructie die het anders maakt. De armen zijn aan de buis van het scherm bevestigd, waarbij de armen wat naar binnen zijn geplaatst. Het zorgt voor een betere krachtverdeling, omdat het op meerdere punten is bevestigd. Wat hiervan het voordeel is? Met een draagbuis knikarmscherm kunt u tot wel 12 meter breed.

Altijd gesloten cassette knikarmscherm

Wij hebben voornamelijk de paradepaardjes onder de knikarmschermen. Door de aanwezige volledig gesloten cassette worden het doek, de armen en het uitvalprofiel beschermd tegen weersinvloeden. Daarmee wordt de levensduur van het knikarmscherm verlengd. Bovendien is het een fraaie oplossing die wordt gemonteerd op de woning en is het elektrisch eenvoudig regelbaar. 

Diverse opties voor knikarmschermen

Alle type knikarmschermen hebben daarnaast diverse extra opties die mogelijk zijn, waaronder:

  • In diverse vormgeving en afwerking
  • Volant met draaistang of elektrisch bedienbaar voor de laaghangende zon
  • Led verlichting in de cassette voor meer sfeer
  • Keuze in kleur voor het doek of aluminium
  • Draadloze windbeveiliging mocht de wind toenemen
  • Bediening via de smartphone

Dit zijn nogal wat keuzes, maar bij Geers Zonwering helpen we u hier graag mee. Kom eens langs in onze showroom, de koffie staat klaar.