Skip to main content

Dit zijn de 5 voordelen van markiezen

Dit zijn de 5 voordelen van markiezen

Wanneer we zonnepanelen op onze woning laten leggen, denken we vaak aan de praktische kant. Het zorgt ervoor dat dit aanzienlijk scheelt in onze energiekosten. Maar is het ook stijlvol? Met een zonwering zoals markiezen kunt u het functionele combineren met elegantie. Kortom: het beste van twee werelden. 

Het belangrijkste is natuurlijk dat u binnen geen last meer heeft van laaghangende zon. Toch wil het oog ook wat. Zeker wanneer u een jaren 30 woning bezit, of u wilt meer sfeer creëren aan uw woning. Lees hier de 5 voordelen van markiezen.

Met markiezen kiest u voor traditionele elegantie

Loopt u weleens langs een chic herenhuis, een fraaie bar of stijlvol restaurant? Dan is de kans aanwezig dat u markiezen heeft zien hangen als zonwering. Mede door het gebruik van markiezen krijgt het pand een sfeervolle uitstraling. Dit kunt u ook creëren voor uw eigen woning. 

Markiezen voegen een traditionele elegantie toe, zonder dat u blijft hangen in het verleden. Ze hebben een klassiek ontwerp, maar daarentegen zijn ze ook tijdloos. Laat u de markiezen zakken, dan geeft het direct een boost aan uw woning.

Markiezen bezorgen een comfortabel binnenklimaat

Het aanschaffen van een zonwering heeft het tegengaan van zonlicht als voornaamste reden. Zeker tijdens warme en  zonnige maanden, zorgt het voor een aangenaam leefklimaat. Zo ook bij markiezen.

Zijn de markiezen uitgerold, dan reguleren ze de temperatuur. Ook ontstaat er geen ophoping van warmte, waardoor de airco minder uren hoeft te draaien. Wel zo prettig voor uw energierekening.

Kleur en stijlvariatie door markiezen 

Wanneer u kleding koopt, dan zoekt u vaak naar een passende combinatie. Dat is met het kiezen van de markiezen voor uw huis niet anders. De kleurschema’s van uw huis zijn belangrijk voor deze keuze. Uiteraard geven we hier graag advies in. 

Markiezen zijn namelijk in verschillende kleuren en zelfs patronen verkrijgbaar. Daarmee kunt u de kleur bijvoorbeeld afstemmen op de steen of het houtwerk. Hiermee versterkt u de uitstraling van de woning en brengt u het in harmonie met de bestaande woning.

Markiezen bieden bescherming tegen weersinvloeden

Komt er minder zon binnen in huis, dan heeft het ook invloed op uw woonaccessoires.
Dit zorgt namelijk voor minder verkleuring van meubels. Toch hebben markiezen ook een positieve werking wanneer het weer minder is.

Waait of regent het, dan zorgen markiezen ook voor bescherming. Kozijnen van ramen of deuren behouden hierdoor hun kwaliteit. De levensduur van het verf en de gevel worden uiteindelijk verlengd.  

Unieke uitstraling met markiezen 

Wanneer u kiest voor markiezen, dan geeft u de woning net een andere uitstraling. Het gebruik van markiezen laat uw woning op een positieve manier opvallen. In eerste instantie voor uzelf, maar ook voor voorbijgangers of zelfs potentiële kopers. Markiezen zorgen dat de uitstraling en zelfs waarde van uw woning toeneemt.