Skip to main content

Dit zijn de 4 voordelen van rolluiken met kantelbare lamellen

Dit zijn de 4 voordelen van rolluiken met kantelbare lamellen

Wilt u de slaapkamer verduisteren of minder zonlicht in de woonkamer? Onze rolluiken bewijzen zich al jarenlang als uitstekende zonwering. En het product wordt zelfs nog verbeterd en vernieuwd. Zo zijn er nu kantelbare lamellen aan de rolluiken toegevoegd, een innovatieve oplossing.

We hebben de 4 belangrijkste kenmerken voor u op een rij gezet. 

Balans tussen licht en privacy 

We beginnen met het meest bepalende kenmerk van het product, de kantelbare lamellen zelf. Deze kunt u individueel bedienen en dat maakt het zeer praktisch. Wilt u net wat minder zonlicht binnen krijgen in bijvoorbeeld uw kantoorruimte? Dan kunt u eenvoudig de lamellen open of sluiten. Bovendien kunt u de perfecte balans vinden tussen voldoende licht en privacy.

Duurzaam en onderhoudsarm 

De lamellen zijn in aluminium verkrijgbaar, ze scoren goed in duurzaamheid en zijn onderhoudsarm. De kleuren spelen ook een belangrijke rol in de sfeer die u wilt creëren. Hierin kunt u een keuze maken voor zowel de kast als voor de geleiders. Het mooiste is als het aansluit bij de kleur en uitstraling van uw woning. Daar geven we u graag advies in.

Elektrische bediening 

Alleen op een knopje hoeven drukken, terwijl u heerlijk een bak koffie drinkt in uw luie stoel? Met de elektrische bediening bent u van alle gemakken voorzien. Zo kunt u ook de lamellen laten kantelen met een druk op de knop.In de winter is het bijvoorbeeld erg fijn om de scherpe zon niet in uw gezicht te laten schijnen. En bent u op pad tijdens een zonnige dag? Dan kunt u de kantelbare rolluiken openzetten om de warmte naar binnen te laten. Vaak werkt de bediening ook nog eens op zonne-energie. 

Temperatuur- en geluidscontrole

De rolluiken zijn tegenwoordig van hoge kwaliteit, waardoor het met de thermische en akoestische isolatie uitstekend is geregeld. Toch gaan de kantelbare rolluiken weer een stap verder. In de winter zorgen de gesloten lamellen namelijk voor een extra barrière tegen warmteverlies.

In de zomer werkt dit precies andersom, want dan wordt warmte vakkundig buiten de deur gehouden. En wanneer de lamellen dicht zitten? Dan zorgt dit ook voor privacy en inbraakbeveiliging. 

Wilt u meer zien van de rolluiken met kantelbare lamellen? Kom langs in onze showroom voor de nieuwste modellen.