Skip to main content

De invloed van knikarmschermen op uw woning

De invloed van knikarmschermen op uw woning

Waarom besluit u een knikarmscherm aan te kopen? De belangrijkste reden zal de bescherming tegen de overmatige zon zijn op uw terras of woning. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Uw woning is immers de plek waar u waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt, dan kan het maar beter een fijne plek zijn. 

Knikarmschermen hebben een positieve invloed op de uitstraling van uw woning. Lees in dit blog de 4 redenen waarom dit zo is.

Architectonische aanvulling op uw woning

Natuurlijk denkt u bij de aanschaf van een knikarmscherm in eerste instantie aan de praktische voordelen. De schaduw die u creëert, de beleving die het met zich meebrengt en duurzaamheid. Een meerwaarde waar u misschien niet direct bij stilstaat, is dat de vormgeving en stijl van uw woning erop vooruit gaat. 

De elegantie van knikarmschermen voegt stijl en klasse toe aan de buitenkant van uw woning. En door de subtiliteit van de schermen, lijkt het alsof de schermen één zijn met uw woning.

Kleuren en stijlen die passen bij uw woning

Heeft uw woning niet direct een bijzondere uitstraling aan de buitenkant? Dan kan een knikarmscherm het nodige toevoegen. Zeker wanneer u ook nog eens de juiste kleur kiest.
De mogelijkheden hierin zijn eindeloos: van natuurlijke tot aan contrasterende kleuren. Uiteraard denken we graag met u mee. 

In sommige gevallen kan het fraai zijn een patroon toe te voegen naast de kleur. Denk aan een streepjespatroon of blokkenpatroon. Het kan een chique uitstraling geven aan uw woning.

Bescherming tegen de zon

Dat een knikarmscherm bescherming biedt tegen de zon is duidelijk. Alleen heeft het op meerdere vlakken invloed op de staat van uw woning. Direct zonlicht, regen en UV stralen zijn slecht voor uw gevel en kozijnen.

Heeft u de knikarmschermen in gebruik, dan zorgt u daarmee ook dat deze niet verkleuren en beschadigen. Hierdoor blijft de uitstraling van uw woning langere tijd, zoals deze hoort te zijn.

Een fijne plek in de schaduw

De temperaturen in ons land nemen alsmaar toe. Dan is het heerlijk om in de schaduw te zitten bij zonnig en warm weer. Maar wist u dat schaduw ook andere voordelen heeft? Deze zorgt namelijk ook voor meer diepte en dimensie op uw buitenruimte, zoals een terras. De woning wordt daardoor visueel aantrekkelijker en ziet er lekker gastvrij uit. Kortom: een plek waar je graag wilt vertoeven. En uw gasten ook.