Skip to main content

5 voordelen van een terrasoverkapping

5 voordelen van een terrasoverkapping

Loopt het kwik op tijdens een tropische dag? Dan houdt u het waarschijnlijk niet lang uit op het terras. Met een terrasoverkapping is dit wel anders. Deze creëert namelijk schaduwplekken, waardoor u kunt blijven genieten van het heerlijke buitenleven.

Dit is slechts één van de vele voordelen van een terrasoverkapping. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen, zoals bescherming tegen verschillende weersomstandigheden of waardevermeerdering van uw woning. 

Bescherming tegen verschillende weersinvloeden

Zit u heerlijk uit de zon, maar gaat het opeens waaien en zelfs regenen? Normaal gezien een reden om naar binnen te gaan. Heeft u een terrasoverkapping, dan is dit niet meer nodig. Zo kunt u heerlijk buiten uw boek blijven lezen, een spelletje doen of werken. In de buitenlucht is toch alles leuker?

Heeft u toch nog wat last van de wind? Dat is geen probleem. Het glazen dak of de zijwand zorgen ervoor dat de wind geen spelbreker is. Deze kunt u instellen zoals u zelf wil. 

Verleng het buitenseizoen

Buiten zijn geeft een gevoel van vrijheid en daarmee neemt het geluksgevoel toe. Hoe mooi zou het zijn om dit buitenleven te verlengen? Met een terrasoverkapping blijft u sneller op het terras zitten, terwijl u uitkijkt over de tuin.  

Is het voorjaar of najaar iets frisser dan gehoopt? Dan is dit met een terrasoverkapping nog geen probleem. Deze extra ruimte zorgt voor een behaaglijke temperatuur, waardoor buiten eten niet alleen mogelijk is in de zomer of lente. 

Extra leefruimte door een terrasoverkapping 

Wilt u een uitbouw laten plaatsen om uw woonkamer te verlengen? Denk dan goed na of dit eigenlijk wel nodig is. Met een terrasoverkapping creëert u namelijk hetzelfde, maar verbindt u de woonkamer met de tuin.

Een terrasoverkapping zorgt ook voor extra licht. Het is een heerlijke plek om bezoek te ontvangen, te ontbijten of zelfs te werken. Schijnt de zon? Dan kunt u de zonwering eenvoudig bedienen en afstemmen op uw wensen. 

Waardevermeerdering woning

Een terrasoverkapping grenzend aan uw woning is een goede investering. Niet alleen door de functionaliteiten, maar ook omdat de waarde van uw woning stijgt. Door de extra ruimte en investering is het beter verkoopbaar ten opzichte van een huis zonder tuinkamer of overkapping. 

Bescherming tuinmeubilair

Heeft u weleens een tuinset een seizoen lang onbeschermd buiten laten staan? Dan weet u dat de kwaliteit hiervan snel af neemt. De meubels hebben sneller onderhoud nodig of zijn in sommige gevallen aan vervanging toe.  

Ook hier speelt de terrasoverkapping een fijne rol. Zet de tuinmeubels er in de winter in, dan zijn ze beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo verlengt u ook nog de levensduur van uw tuinmeubelen. 

Bent u nieuwsgierig of een terrasoverkapping in uw tuin past? Kom eens langs in onze showroom, de koffie staat klaar.