Skip to main content

4 tips voor een multifunctionele terrasoverkapping

4 tips voor een multifunctionele terrasoverkapping

De zon reguleren op het terras, dat is vaak de hoofdreden voor de aankoop van een terrasoverkapping. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden. Creëer bijvoorbeeld een gezellige eetgelegenheid of juist een speelruimte voor de kinderen. Wilt u eens de blits maken met een goed feestje? Kleed dan de ruimte aan tot een gave feestlocatie.

Outdoor eetkamer

In de zomer in de buitenlucht ontbijten? Dat geeft een gevoel van vrijheid. Een bak koffie erbij en genieten van de zonsopkomst, zonder dat het in je ogen schijnt. Zet de tafel en stoelen neer en maak het tot de plek om de dag ontspannen te beginnen. 

Uiteraard is ook het plaatsen van een buitenkeuken of barbecue een gave toevoeging. Heerlijk dineren met familie en vrienden. Dan is dit ook de plek waar je de dag maar al te graag afsluit.

Tuinfeest 

Een feest is pas geslaagd als de gasten het naar hun zin hebben. Om eens wat anders te doen dan een verjaardag vieren in de woonkamer, is de ruimte onder de terrasoverkapping zeer geschikt.

Het aankleden van de ruimte doet iets met de sfeer tijdens een feest. Van verlichting tot aan accessoires en de muziek. En is de zon eenmaal onder? Dan schuif je de terrasoverkapping open om te feesten onder de sterrenhemel. Vergeet vooral ook je buren niet uit te nodigen.

Speelruimte voor kinderen 

Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is de ruimte in de terrasoverkapping een mooie plek voor een speelhoek. Hiermee zorgt u er ook nog eens voor dat de kinderen in de buitenlucht spelen. Zonder dat ze zich verbranden in de felle zon.  

En een speelkamer kan al op een bescheiden manier worden ingericht. Een speeltafel met knutselspullen of een speelkist zorgt al voor veel vermaak. Wil je de kinderen meer opties geven? Dan maak je de kinderen met een glijbaan, zandbak of kleine trampoline ook blij. Zeker met slecht weer kunnen ze toch naar buiten om hun energie kwijt te kunnen.

Loungeruimte

Ruimte, buitenlucht en daglicht. De ingrediënten om heerlijk te ontspannen onder de terrasoverkapping. Creëer een comfortabele loungehoek met luxe banken, fauteuils en kussens.  

Wilt u volledig ontspannen? Leg er dan een yogamat neer of bevestig een hangmat. Met wat sfeerverlichting en loungemuziek zorgt u voor een heerlijke plek in uw eigen achtertuin. 

Met een terrasoverkapping kunt u echt alle kanten op. Wilt u eens weten hoe dat bij uw thuis kan worden ingericht? Bezoek onze showroom en we laten u tijdens een koffie wat voorbeelden zien.